Rugpijn


Rugpijn
kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan een hernia pijn geven maar ook bewegingsverlies van de wervels kan zorgen voor klachten. Doordat de spieren en organen direct en indirect verbonden zijn met de wervels, kunnen deze allen zorgen voor bewegingsverlies in de onderrug. Hierdoor kan men minder goed bewegen waardoor er klachten ontstaan van stijfheid, tot stekende pijn. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en gaat dit behandelen. Zo kan pijn in de onderrug behandelt worden door een manipulatie ter hoogte van de wervel, maar het kan net zo goed zijn dat de darmen met omliggende spieren behandelt moeten worden om de rugpijn te behandelen.

Osteopathie
Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om zonder klachten te kunnen functioneren. Als bijvoorbeeld een orgaan ‘gefixeerd’ raakt (niet meer goed kan bewegen) stoort het daarmee de doorbloeding en de uitwisseling van de cellen met de omgeving. Het orgaan gaat minder goed functioneren wat klachten veroorzaakt of andere organen stoort in hun functie. Behalve rugpijn, kan hierdoor ook bijvoorbeeld buikpijn ontstaan. Een osteopaat zorgt ervoor dat alle organen weer goed gaan functioneren en uw klachten verdwijnen.

Gerdi van Nek
De osteopathische behandelingen worden uitgevoerd door Gerdi van Nek. Na een propedeusejaar aan het college Sutherland in Amsterdam, is ze direct begonnen aan de 4-jarige fulltime opleiding ‘Osteopathie’ aan de International Academy of Osteopathie te Gent. Deze opleiding heeft ze afgerond in juni 2012. Naast haar praktijk in Volendam is ze werkzaam bij Osteopathie Amsterdam. Gerdi van Nek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en lid van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Neem contact met ons op om uw rugpijn te verhelpen.