Peter Dekker

Naast mijn werk als Fysiotherapeut ben ik in 2015 begonnen met de parttime studie Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Zeist. In 2019 behaalde ik mijn diploma en titel Bsc. D.O. en ben ik gaan rondkijken bij praktijken om er te komen werken. Ik kwam terecht bij Van Nek Osteopathie waar ik meteen een goed gevoel bij had. Hier werk ik nu zelfstandig en in teamverband aan de werkzaamheden als Osteopaat.

Osteopathie inspireert mij enorm omdat er veel verder gekeken wordt dan alleen het bewegingssysteem. Hierdoor is het mogelijk om naar meerdere oorzaken te kijken en kan je iemand vanuit een breder oogpunt onderzoeken en behandelen. Iemand weer optimaal laten bewegen, waarbij gezocht wordt naar de oorzaken vanuit meerdere systemen (zoals orgaan systeem) vind ik iedere keer weer een uitdaging. Iedere pati├źnt heeft weer een andere oorzaak van de klachten waar constant naar gezocht wordt. Dit maakt ons vak juist zo leuk.

Ik kom uit een dorp in West- Friesland, speel tennis en kijk ook veel sport. Hierdoor zou ik sporters ook kunnen begrijpen en onderzoeken/behandelen. In de toekomst wil ik ook cursussen gaan volgen voor Osteopathie bij kinderen en ik dus ook kinderen kan gaan behandelen.

Verder ben ik aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).