Osteopaat

Een osteopaat is een behandelaar die werkt volgens een manuele geneeswijze. Maar anders dan andere manuele geneeswijzen richt de osteopaat zich op de totale mens:

– Het pariëtale systeem: spieren, pezen, botten, gewrichten
– Het viscerale systeem: de organen, fascia, bloedvaten, lymfevaten
– Het craniosacrale systeem, de schedel, de wervelkolom, het heiligbeen

De drie systemen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar constant. Zo kan een probleem ter hoogte van het viscerale systeem (bijvoorbeeld litteken van een blindedarmontsteking) zorgen voor klachten in het pariëtale systeem (onderrug klachten).

Osteopathie
Andrew Taylor Still (1828-1917) was de grondlegger van osteopathie. Hij kwam tot het inzicht dat alle lichaamsweefsels een zekere mate van beweeglijkheid behoren te vertonen. Still ontdekte dat verlies van deze beweeglijkheid een nadelige invloed heeft op de gezondheid. Hieruit werd een methode ontwikkeld om met specifieke vaardigheden de beweeglijkheid van lichaamsweefsel met enkel de handen te beïnvloeden en te herstellen. De osteopaat was geboren!

Van Nek Osteopathie
De osteopathische behandelingen binnen Van Nek Osteopathie worden uitgevoerd door Gerdi van Nek. Na een propedeusejaar aan het college Sutherland in Amsterdam, is ze direct begonnen aan de 4-jarige fulltime opleiding ‘Osteopathie’ aan de International Academy of Osteopathie te Gent. Deze opleiding heeft ze afgerond in juni 2012. Naast haar praktijk in Volendam is ze werkzaam bij Osteopathie Amsterdam. Gerdi van Nek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en lid van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Neem nu contact met ons op.