Darmkrampjes baby

Heeft uw baby last van darmkrampjes? Dit komt regelmatig voor. De darmpjes van baby’s nog niet helemaal goed ontwikkeld waardoor vertering voor hen iets moeilijker is. Borstvoeding is voor baby’s makkelijker te verteren dan flesvoeding.

Eventuele oorzaken
Omdat een bevalling niet altijd even soepel verloopt kan dit gevolgen hebben voor het kindje. Als een bevalling bijvoorbeeld te lang duurt ontstaat er een druk op het schedeltje. Deze druk kan ervoor zorgen dat een hele belangrijke zenuw, de nervus Vagus, geïrriteerd raakt. Deze zenuw zorgt onder andere voor de controle over de maag en darmen. Bij een irritatie van deze zenuw, kan er dus een overprikkeling ontstaan van de maag en darmen. Bij overprikkeling van de maag ontstaat er een overproductie van maagzuur. Dit kan zorgen voor het fenomeen ‘reflux’ dat veel bij pasgeborenen te zien is. Overprikkeling van de darm kan op deze manier zorgen voor darmkrampjes bij baby’s.

Wat doet een osteopaat?
Een osteopaat gebruikt heel zachte technieken om de schedel te ontspannen zodat de druk van de zenuw wordt afgehaald. Daarnaast zorgt de osteopaat dat de doorbloeding en bezenuwing van het spijsverteringsstelsel optimaal is, zodat de vertering sneller zonder krampen verloopt. Op die manier verdwijnen de darmkrampjes van uw baby als sneeuw voor de zon. Neem nu contact met ons op.